cum alegem o cameră video

2.09.2009 de admin Lasă un raspuns »

Care sunt tipurile de formate ale camerelor video?
Prima decizie pe care trebuie sa o luati atunci cand va decideti sa cumparati o camera video este alegerea formatului acesteia. Exista cateva formate majore disponibile pe piata: MicroMV, Mini DVD, Mini Digital Video (MiniDV), Digital 8mm, VHS-C, Super-VHSC si Hi8.

Formate de camere video digitale

 • MicroMV: Cu o inaltime de circa 10 centimetri si cantarind numai 400 de grame, acest format de camera video compacta este si cel mai puternic. Formatul MicroMV utilizeaza compresia MPEG-2, aceeasi tehnologie folosita si de DVD-uri, pentru a stoca informatia legata de imagini atat de eficient incat transferul de imagini video catre PC va fi foarte facil. In plus, aceasta camera video de dimensiunea palmei are si alte avantaje, incluzand memorie de 64k si abilitatea de a creea un fisier index de fiecare data cand camera este pornita si oprita ceea ce va face ca editarea sa fie mult mai rapida si mai usoara.
 • Mini Digital Video (MiniDV): Digital Video ofera o rezolutie de pana la 500 de linii si imagini foarte clare si o paleta variata de culori obtinuta prin inregistrarea intr-o banda de frecventa de colori foarte larga. Imaginea video digitala este cu 50% mai detaliata decat cea mai buna receptie a unei transmisii TV si, in plus, camerele digitale pot inregistra sunet la calitate CD – totul, sunet si imagine, fiind inregistrate pe o caseta miniaturala de 12 ori mai mica decat o caseta video standard VHS. Camerele video de inalta definitie folosesc acest format MiniDV pentru a inregistra o incredibila rezolutie de 720p pentru imagini de o senzationala claritate si intensitate. Este ideal pentru filme “home movies” ce pot fi vizualizate pe TV de inalta definitie.
 • Digital 8mm: Aceasta camera video compacta are aproape aceleasi avantaje digitale ca si formatul MiniDV dar utilizeaza caseta de format 8mm. Avantajul acestei camere este acela ca majoritatea – daca nu toate – camerele video Digital 8mm pot rula ambele tipuri de casete – 8mm si Hi8. Asta inseamna ca daca ati avut in trecut o camera video analogica de 8mm, puteti face upgrade la calitate digitala si puteti rula toate inregistrarile vechi!
 • Mini DVD: Fie ca doriti sa vizualizati inregistrarile pe sistemul dumneavoastra home-DVD imediat dupa scrierea lor pe DVD-R, sau doriti posibilitati de editare dinamica si capacitati de stocare superioare oferite de DVD-RAM – camera Mini DVD cu capabilitati duale va ofera toate aceste avantaje.

Formate de camere video analogice:

 • VHS-C: VHS-Compact reprezinta camerele video care utilizeaza o caseta compacta VHS. Aceasta caseta este mai mica decat o caseta standard VHS (dar nu atat de mica cat o caseta digitala). O caseta VHS-C permite inregistrarea a 40 de minute de imagini la viteza standard si a circa 2 ore la viteza mica (slow speed). Ca si la orice VCR, calitatea maxima a imaginii se obtine la inregistrarea cu viteza standard. De vreme ce casetele VHS-C sunt atat de mici, producatorii au fabricat camere video VHS-C destul de compacte si usoare. Unele cantaresc mai putin de 900 de grame fara baterii. Pentru a rula o caseta VHS-C in majoritatea aparatelor VCR VHS trebuie sa puneti caseta intr-un adaptor de dimensiunea unei casete VHS normale. Majoritatea camerelor video VHS-C includ acest adaptor printre accesoriile din dotare.
  Daca nu aveti, puteti cumpara un adaptor VHS-C la VHS.
 • Super VHS-C: Ca si aparatele VCR de redare S-VHS, aceste camere video inregistreaza imagini cu detalii mai fine. Super VHS-C, numit si S-VHS-C, poate inregistra o imagine cu o rezolutie de circa 400 de linii, mult mai buna decat imaginea din 250 de linii a aparatelor TV. O caseta VHS-C poate fi utilizata intr-o camera video S-VHS-C, dar va fi inregistrata numai la o rezolutie VHS inferioara (250 de linii).
 • Hi8: Aceasta camera inregistreaza la o rezolutie mai mare decat una de 8mm. Este similar cu Super VHS-C, inregistreaza imagini cu o rezolutie de circa 400 de linii. O camera video Hi8 trebuie sa utilizeze o caseta Hi8 Metal Evaporated (ME) pentru a putea inregistra imagine de cea mai buna calitate. Pentru a rula o caseta Hi8, aveti nevoie de un deck video Hi8, sau puteti conecta camera Hi8 direct la televizor.
Publicitate
 1. titi spune:

  am si eu o cameraA VHSC UNA SVHSCET,SI 2 MINIDV, UNA MINIDV a ramas caseta blocata si nu se mai deschide stie cineva o metoda de remediat?

Lasă un răspuns